Iemand bij AZ was heel negatief over me toen een Eredivisie-club informeerde

"Iemand bij AZ was heel negatief over me toen een Eredivisie-club informeerde"

22-09-2016 22:08
8

Willie Overtoom heeft sinds zijn vertrek uit Qatar bij Al-Shamal nog altijd geen nieuwe club gevonden. De middenvelder hoopt zelf op een nieuwe kans in de Eredivisie.

Overtoom kon verlengen in Qatar, maar wil terug naar Europa, het liefst naar de Eredivisie. "Er zijn wel aanbiedingen geweest, maar ik wil er echt een goed gevoel bij hebben", zegt de dertigjarige middenvelder, die nog wacht op de juiste aanbieding. "Ik ben geen lastige jongen en ik vraag helemaal niet veel geld", benadrukt hij tegen Voetbal International. "Misschien denken mensen dat ik een dure jongen ben, maar dat is echt niet zo. Ik wil gewoon weer lekker voetballen, geld speelt geen rol. Ik ben fit, train elke dag voor mezelf en het balgevoel heb ik zo terug als ik ergens een week of twee meetrain."

Er was een Eredivisie-club vaag geïnteresseerd in Overtoom, maar iemand binnen AZ gaf die club een negatief advies. "Ook bij AZ heb ik nooit geklaagd, zelfs niet toen ik onder Dick Advocaat zonder uitleg op de tribune terecht kwam. Ik hoorde laatst desondanks dat iemand bij AZ heel negatief over me is geweest toen een Eredivisie-club informeerde naar mijn karakter. Daar snap ik niets van. Zelfs Advocaat loofde me om mijn houding, terwijl ik niet speelde. Het hoort blijkbaar bij de voetballerij dat mensen in je gezicht heel aardig zijn, maar achter je rug om onzin verkondigen."