'Nieuwe Koeman' levert trotse vader én trotse Kuip op: 'Ben half supporter'

'Nieuwe Koeman' levert trotse vader én trotse Kuip op: 'Ben half supporter'

23-09-2016 07:46
3

Ronald Koeman junior beleefde een onvergetelijke avond in De Kuip. De doelman van FC Oss verloor weliswaar met 4-1 van Feyenoord, maar mocht voor het eerst een officieel duel spelen op de heilige ondergrond, waar zijn vader successen boekte.

En dat waren de Feyenoord-fans niet vergeten. Zij zongen de keeper van Oss in de slotfase toe. "Ja, dat hoorde ik ook. Dat waardeer ik ook en ik denk mijn vader ook. Het geeft maar weer eens aan hoe groot en mooi deze club is", begint Koeman junior bij de NOS. Tegenover FOX Sports: "Dat is uniek, dat zijn deze supporters. Betere supporters zijn er niet. Daar kan ik ze alleen maar voor bedanken."

Ronald Koeman senior, manager van Everton, was niet aanwezig. Tegenover NOS: "Hij wenste mij van tevoren succes via de telefoon. Jammer dat hij er niet was, maar je moet rekening houden met het soort werk dat hij doet. Dat begrijp ik heel erg. Hij zat vast voor de televisie. Al m'n vrienden en familie zaten op de tribune, dat is ook heel goed", beseft Koeman junior.

Junior keek enkele jaren geleden elk duel van zijn vader, die trainer was bij Feyenoord. "Elke thuiswedstrijd ging ik kijken, supersfeer. Geweldig. (…) Nu heb ik een keer meegemaakt wat hij elke wedstrijd meemaakte. Kippenvel." Droomt hij er zelf ook van: Feyenoord? "Ik denk dat elke jongen daarvan droomt, behalve als je geen Feyenoord-supporter bent. Het lijkt mij een droom. Ik ben half supporter, ik ben door mijn vader wel meer voor Feyenoord geworden, maar het maakt me niet zoveel uit."