Smaakmaker van Groningen: 'Opeens in programma's, op websites en apps'

Smaakmaker van Groningen: 'Opeens in programma's, op websites en apps'

23-09-2016 08:15
3

Oussama Idrissi heeft zichzelf vorige week op de voetbalkaart gezet met zijn glansrol tegen FC Utrecht (1-5). De vleugelaanvaller, die tegen de Domstedelingen twee keer scoorde en een assist gaf, is trots dat hij zich basisspeler van FC Groningen mag noemen.

"Voetbal was eerst mijn hobby. Maar hoe je het wendt of keert: nu is het ook mijn werk. En in je werk moet je streven naar perfectie", steekt de twintigjarige Idrissi van wal in het Algemeen Dagblad. Sinds vrijdag kent iedereen hem. "Het was een bijzondere week", blikt hij terug. "Er kwam veel op me af. Opeens zie je jezelf in programma's, op websites en apps. Dat was nieuw voor me."

"Ik geniet ervan en het is een stimulans om nóg meer te willen", vervolgt Idrissi, die prompt werd opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Een jaar geleden liep het nog spaak bij Feyenoord, mede doordat het niet boterde met Roy Makaay. "Met Groningen heb ik een dikke stap vooruitgezet", aldus de geboren Brabander. "Veel mensen zijn verrast dat ik er opeens sta. Ik niet."

"Ik heb altijd het gevoel gehad: vanuit het tweede elftal van Groningen groei ik stap voor stap door tot basisspeler van het eerste. We zijn nu een jaar verder en alle doelen die ik heb gesteld zijn uitgekomen. Daar ben ik ontzettend blij mee en trots op", besluit Idrissi.