Nieuw contract lonkt voor 'Robbery': 'Vergeet niet wat ze allemaal gedaan hebben'

Nieuw contract lonkt voor 'Robbery': 'Vergeet niet wat ze allemaal gedaan hebben'

23-09-2016 08:36
4

Arjen Robben en Franck Ribéry waren woensdag in het Bundesliga-duel met Hertha BSC voor het eerst sinds 27 februari 2015 beide trefzeker voor Bayern München. Een contractverlenging lonkt voor 'Robbery', schrijft Bild vrijdag.

Zowel Robben als Ribéry werd het afgelopen jaar geplaagd door blessures. De Duitse kampioen heeft echter onverminderd vertrouwen in het tweetal, dat nog tot medio 2017 vastligt. "Wie mij kent, weet dat ik bij de beoordeling van zulke spelers niet vergeet wat ze allemaal voor deze vereniging gedaan hebben", zegt clubicoon Uli Hoeness, die waarschijnlijk de nieuwe voorzitter wordt.

Ook bij hun teamgenoten kunnen Robben en Ribéry nog altijd op goedkeuring rekenen. "Beide zijn nog heel belangrijk", stelt aanvoerder Philipp Lahm. "Je ziet dat ze ongelooflijk veel kwaliteit hebben. We hopen dat ze nu langere tijd fit blijven. Dan zijn ze nog voor iedere ploeg een versterking." Manuel Neuer sluit zich daarbij aan. "Het spreekt voor zich dat we nog lang met ze door willen."

Trainer Carlo Ancelotti werkt sinds deze zomer met de Nederlander en de Fransman. "Ik weet hoe belangrijk ze voor ons en de fans zijn. Dat weet de club ook." Robben maakte tegen Hertha zijn rentree na twee slepende blessures. Hij viel in de tweede helft in en scoorde op karakteristieke wijze.