Eriksen helpt Janssen er bovenop: 'Ik zag het aan zijn gezicht en lichaamsstaal'

Eriksen helpt Janssen er bovenop: 'Ik zag het aan zijn gezicht en lichaamsstaal'

23-09-2016 09:47
7

Christian Eriksen heeft woensdagavond, zonder het te weten, zijn landgenoot Lasse Schöne gekopieerd. De Deense ster van Tottenham Hotspur gunde Vincent Janssen een strafschop, zodat hij eindelijk voor Spurs kon scoren.

Bijna op hetzelfde moment deed Schöne bij Ajax - Willem II hetzelfde, door Abdelhak Nouri een vrije trap te gunnen, waarna de jonge Ajacied scoorde. "Ik dacht er nog aan om hem zelf te nemen, maar ik zag aan het gezicht en de lichaamsstaal van Vincent dat hij de strafschop heel graag wilde nemen. Dan leef je ook mee met een spits", vertelt Eriksen tegenover The Daily Mail.

Tottenham stond op dat moment al met 2-0 voor tegen Gillingham (5-0 eindstand) en Eriksen had allebei de goals gemaakt. "Het is voor mij niet belangrijk met twee goals op zak. Ik ben blij voor hem en hij heeft me ook bedankt", aldus Eriksen. "Janssen zorgde voor veel schoten in de eerste helft en ik denk dat hij normaal gesproken had gescoord. Voor een spits is er geen manier die makkelijker is om te scoren dan via een penalty."

Nu Harry Kane geblesseerd is, moet Janssen de kar trekken. "Hij heeft voorheen al laten zien dat hij goed kan invallen voor Harry", vervolgt Eriksen. "Natuurlijk zal het lastig worden, maar als hij blijft doen waar hij goed in is, zoals tegen Gillingham, zullen we veel goede wedstrijden gaan zien van hem."