'Hypocriet en nalatig Barcelona zorgt niet goed voor geblesseerde Messi'

'Hypocriet en nalatig Barcelona zorgt niet goed voor geblesseerde Messi'

23-09-2016 10:38
6

Edgardo Bauza, de bondscoach van Argentinië, heeft vrijdag hard uitgehaald naar FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht zou onvoorzichtig zijn omgesprongen met Lionel Messi.

De 29-jarige aanvaller staat daardoor enkele weken buitenspel met een liesblessure, wat hem waarschijnlijk ook de WK-kwalificatiewedstrijden van Argentinië tegen Peru en Paraguay kost. Messi raakte woensdag geblesseerd tijdens de competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1).

"Barça waarschuwt ons altijd dat we voorzichtig moeten doen met Messi, maar juist zíj hebben dat niet gedaan. Het is totaal hypocriet", aldus Bauza tegen het Argentijnse FOX Sports. De bondscoach stoort zich vooral aan het feit dat Messi vier keer in actie kwam in een tijdsbestek van twaalf dagen. "Het is vreemd dat ze hem in al hun wedstrijden laten spelen."

Bauza hoopt dat hij snel contact krijgt met Messi om zijn zorgen te delen. "We willen weten hoe ernstig de blessure écht is. Duidelijk is dat Barcelona ons niet heeft geholpen. Sterker nog, ze hebben ons in een lastig parket gebracht door nalatigheid."