Het was lastig om Barcelona te verlaten voor Ajax, omdat ik daar alles had

"Het was lastig om Barcelona te verlaten voor Ajax, omdat ik daar alles had"

23-09-2016 12:56
15

Na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona is André Onana de (tijdelijke) nummer één van Ajax. De doelman uit Kameroen is blij met de huidige situatie.

"Of ik de nummer één ben? Dat weet ik niet. Ik werk elke week hard op de training en dan ligt de keuze bij de trainer (Peter Bosz, red.). Hij bepaalt wie er speelt", zegt Onana tegen AT5. "Ik hoop altijd dat ik dat ben, want ik wil natuurlijk spelen. Er kan maar één keeper onder de lat staan."

De twintigjarige doelman moest van ver komen, zegt hij. "Mijn start bij Ajax was moeilijk. Toen ik hier kwam was ik alleen, had ik geen vrienden en familie. Mijn Engels was bovendien dramatisch. Het was lastig om Barcelona te verlaten voor Ajax, omdat ik daar alles had. Nu gaat het beter. Ik ben gelukkig, speel regelmatig en we winnen. Mijn Engels is ook beter en ik kan ook een beetje Nederlands."

Het is de vraag of Onana over een maand ook nog de eerste keeper van Ajax is. De Amsterdammers weekten in de zomerse transferperiode Tim Krul op huurbasis los bij Newcastle United. Zodra hij fit is, is hij waarschijnlijk de nummer één van Bosz.