Van Gaal zette 'tien' als verdediger in: Ik ben dat eigenlijk nooit geweest

Van Gaal zette 'tien' als verdediger in: "Ik ben dat eigenlijk nooit geweest"

23-09-2016 13:14
1

Paddy McNair kwam deze week tijdens de League Cup als middenvelder binnen de lijnen bij Sunderland en scoorde pardoes twee keer tegen Queens Park Rangers. De 21-jarige oud-speler van Manchester United legt uit eigenlijk nooit een verdediger te zijn geweest.

Zo zette manager Louis van Gaal hem echter wel in op Old Trafford. "Tot mijn achttiende speelde ik op het middenveld", zegt McNair in gesprek met de Daily Mail. "Maar Van Gaal liet me als centrale verdediger spelen. Dus veel mensen denken dat ik een verdediger ben, terwijl ik dat eigenlijk nooit ben geweest."

Wedden

Meer odds

Sunderland-manager David Moyes ziet in ieder geval geen verdediger in McNair. "Hij is een aanvallende middenvelder. Hij was een 'tien' als jongen, maar zakte een paar linies gedurende zijn ontwikkeling. Hij is een goede afmaker en speelt goed samen met zijn ploeggenoten. We gaan de perfecte plek voor hem vinden", aldus Moyes. McNair zelf zegt over zijn favoriete positie: "Ik denk dat dat links of rechts op een driemansmiddenveld is."