Robben weer de 'wild card' bij Bayern: Ancelotti houdt de rem erop

Robben weer de 'wild card' bij Bayern: Ancelotti houdt de rem erop

23-09-2016 13:27
4

Arjen Robben mag komend weekend tegen Hamburger SV nog niet in de basis van Bayern München beginnen. Trainer Carlo Ancelotti wil de vleugelaanvaller rustig brengen.

Robben maakte midweeks zijn rentree voor Bayern tijens de wedstrijd tegen Hertha BSC en scoorde meteen op karakteristieke wijze. Tegen HSV leidt dat nog niet tot een basisplaats, zo liet Ancelotti vrijdag weten. De Italiaan neemt Robben als wild card op in zijn selectie. Ook Jerome Boateng, sinds kort terug van een blessure, begint op de bank.

Mats Hummels krijgt wel direct een basisplaats na twee wedstrijden afwezig te zijn geweest. Hij vervangt Boateng, die tegen Hertha wel een basisplaats kreeg maar dus nog niet in staat is om twee wedstrijden in korte tijd te spelen. Ancelotti is van plan om meer sterren te sparen richting het Champions League-duel met Atlético Madrid. Mogelijk krijgen Joshua Kimmich en Renato Sanches een basisplaats, waardoor twee van de drie middenvelders Xabi Alonso, Thiago en Arturo Vidal rust kunnen krijgen. Kingsley Coman zal waarschijnlijk Franck Ribéry op de bank houden.