Blind heeft nieuwe assistent, Jong Oranje krijgt 'PSV'er' als bondscoach

Blind heeft nieuwe assistent, Jong Oranje krijgt 'PSV'er' als bondscoach

23-09-2016 17:08
62

Fred Grim is aangesteld als nieuwe assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-doelman was al in dienst bij de KNVB als bondscoach van Jong Oranje. Art Langeler, de huidige assistent van Oranje onder 20 jaar en hoofd jeugdopleidingen van PSV, neemt die functie over.

"Het is goed nieuws dat Fred zich verbindt aan mijn staf. We hebben jarenlang in hetzelfde team gespeeld en ook in het trainersvak samengewerkt. Ik ken Fred als een gedreven en enthousiaste coach, die een belangrijk aandeel kan hebben in ons team", reageert Blind via de officiële kanalen van de KNVB.

Grim: "Dit is een mooie stap. Werken met de beste voetballers van Nederland is fantastisch. Daarnaast ligt er met kwalificatie voor het WK 2018 een mooie doelstelling. Natuurlijk heb ik met absoluut veel plezier en motivatie bij Jong Oranje gewerkt, en had ik graag met dat team naar het EK gewild. Maar dit is een kans die ik met beide handen aangrijp."

Langer zal zijn werkzaamheden bij PSV combineren met die bij Jong Oranje. "Ik ben nu al elke dag bezig om met talentvolle voetballers de laatste stap naar de top te maken. Presteren en ontwikkelen zijn elementen die ook bij Jong Oranje volop aanwezig zijn. Mijn werkzaamheden bij PSV en Jong Oranje sluiten perfect op elkaar aan", aldus Langeler.