Update: Barcelona ontvangt excuses uit Argentinië na kritiek van bondscoach

Update: Barcelona ontvangt excuses uit Argentinië na kritiek van bondscoach

23-09-2016 23:02
3

Lionel Messi is de oorzaak van een felle discussie tussen FC Barcelona en Argentinië. Edgardo Bauza, bondscoach van de vice-wereldkampioen, verwijt dat de Catalanen niet goed om zijn gesprongen met de geblesseerde ster. Dat ontkent Luis Enrique, die op zijn beurt weer reageert.

Messi staat drie weken buitenspel door een liesblessure. Argentinië legt de schuld bij Barcelona, omdat de 29-jarige aanvaller te veel wedstrijden in korte tijd heeft gespeeld. "Er spelen verschillende meningen. De enige waarheid is dat we allemaal het beste voor Messi en alle andere spelers willen", zei Luis Enrique op een persconferentie.

Barça is zich dus van geen schuld bewust. "Het is altijd slecht nieuws wanneer een speler geblesseerd raakt. De beste speler van de wereld is nu geblesseerd. Dat is niet alleen slecht voor ons, maar ook voor iedereen die goed voetbal wil zien."

Verder wil Luis Enrique zich niet te veel uitlaten over de situatie. "Ik wil niet betrokken raken in deze discussie, dat verergert de zaak alleen maar."

Update 23.02 uur: FC Barcelona heeft formeel excuses ontvangen van de Argentijnse voetbalbond AFA na de uitlatingen van bondscoach Edgardo Bauza. "De AFA heeft contact opgenomen om excuses te maken voor de uitlatingen van de bondscoach over de blessure van Lionel Messi", zegt woordvoerder Josep Vives van de Catalanen op de clubsite. "We werken hard om Messi zo snel mogelijk fit te krijgen, want hij is een ambassadeur voor het voetbal."