Bosz wijst 'Ajax-back' op verleden: 'Die heeft daarna toch aardig wat gewonnen'

Bosz wijst 'Ajax-back' op verleden: 'Die heeft daarna toch aardig wat gewonnen'

23-09-2016 21:07
13

Daley Sinkgraven stond woensdagavond verrassend als linksback opgesteld in de bekerwedstrijd van Ajax tegen Willem II (5-0). De van origine aanvallende middenvelder speelde een meer dan verdienstelijke pot tegen de Tilburgers, zag ook Peter Bosz.

De Ajax-trainer ziet de nieuwe positie dan ook vooral als een kans voor Sinkgraven, die de concurrentie op het middenveld met de komst van Hakim Ziyech verder zag toenemen. Hij onderbouwt dat door Wim Suurbier, Winston Bogarde en Michael Reiziger aan te halen. "Wim Suurbier was in eerste instantie ook een aanvaller voordat hij vleugelverdediger werd", stelt Bosz tegenover het Algemeen Dagblad.

"Zeker Reiziger is een mooi voorbeeld", vervolgt de oefenmeester tegen Voetbal International. "Louis van Gaal sprak met hem en zei dat hij van hem, van origine een middenvelder, een back wilde maken. Reiziger heeft daarna toch een aardige carrière gehad en aardig wat gewonnen. Als je daar zelf in gelooft en het ook laat zien... Op die posities is men wereldwijd op zoek naar goede krachten."

Bosz vertelde eerder dat hij geen alternatief had achter eerste keus Mitchell Dijks. Sinds het duel met Willem II lijkt daar dus verandering in gekomen.