NEC treft 'directe concurrent': 'Misschien is het belangrijker dan tegen PSV'

NEC treft 'directe concurrent': 'Misschien is het belangrijker dan tegen PSV'

23-09-2016 21:27
1

NEC-trainer Peter Hyballa onderschrijft het belang van de thuiswedstrijd tegen Willem II zondag. De Nijmegenaren zijn sowieso wel gebaat bij een sportief succesje. De laatste drie competitieduels werden namelijk verloren.

NEC werd woensdag bovendien door ADO Den Haag uit de KNVB Beker gegooid. De equipe van Hyballa verloor na strafschoppen. "Er staat druk op elke wedstrijd", blijft de Duitser rustig op de clubsite. "Waarschijnlijk is Willem II een directe concurrent, zoals dat eerder gold voor de duels met Go Ahead Eagles (2-2, red.) en Sparta (2-0 verloren, red.)."

"Misschien is het daarom belangrijker dan wanneer we tegen PSV spelen, maar het is slechts een normale competitiewedstrijd. We moeten nu niet zenuwachtig worden", aldus Hyballa, die pleit voor vastigheid bij het zwalkende NEC. "Maar het recept bestaat uit meer: vastigheid, duidelijkheid en simpel. Dat zijn de woorden die nodig zijn."

Het talent Ferdi Kadioglu begint waarschijnlijk op de bank. "We moeten niet vergeten dat hij pas zestien jaar is. Ferdi is ook een interessante speler om vanaf de bank te brengen", doelt Hyballa op de creatieve inbreng van Kadioglu.