Superster FC Barcelona opnieuw in de problemen na bericht Spaanse justitie

Superster FC Barcelona opnieuw in de problemen na bericht Spaanse justitie

23-09-2016 22:18
4

Neymar is nog niet van de Spaanse justitie af. De langdurige fraudezaak rond de superster van FC Barcelona leek in juli te eindigen, toen een Spaans gerechtshof de aanklachten tegen hem van tafel veegde. 

De openbare aanklager heeft echter met succes beroep aangetekend. Vrijdag besliste een rechter dat de zaak en daarmee het onderzoek heropend zullen worden. De Spaanse justitie doet al jaren onderzoek naar de veelbesproken transfer in 2013, toen Neymar van de Braziliaanse club Santos naar FC Barcelona vertrok. Een groot deel van de transfersom zou niet naar Santos maar naar Neymar en zijn vader zelf zijn gegaan. 

Wedden

Meer odds

Zo'n constructie komt vaker voor, maar bij de transfer van Neymar zou er meer geld dan normaal zijn geboden. Op die manier liep de Spaanse belastingdienst miljoenen mis. FC Barcelona kocht de fraudezaak voor zo'n 5 miljoen euro af, maar Neymar is nog niet uit de penarie. Justitie zal opnieuw een proces tegen de 24-jarige Braziliaan starten.

Het jaarsalaris van Neymar wordt geschat op zo'n tien miljoen euro. Dat is alleen het salaris dat hij van FC Barcelona krijgt. Sponsorovereenkomsten en bonussen zitten daar niet bij inbegrepen.