NAC Breda herpakt zich na bekeruitschakeling en nestelt zich aan kop

23-09-2016 21:55
1

NAC Breda heeft zich in de Jupiler League hersteld van de bekeruitschakeling tegen VVV-Venlo. De Brabanders wisten vrijdagavond wel te winnen in het eigen Rat Verlegh Stadion. De Graafschap was het slachtoffer: 1-0.

Giovanni Korte zorgde halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt in Breda. De Hagenaar knalde de bal in het dak van het doel. Het bleek de winnende treffer voor de formatie van Marinus Dijkhuizen, die in punten gelijkkomt met koploper Jong PSV. De Eindhovenaren komen zondag nog wel in actie tegen Fortuna Sittard.

VVV-Venlo klopte Jong FC Utrecht met 2-0 en staat met twee punten achterstand op de koplopers derde. Ralf Seuntjes liet in de achtste minuut een strafschop onbenut, maar verzorgde twee minuten later alsnog de openingstreffer. Torino Hunte bepaalde de eindstand in de 53ste minuut op 2-0. MVV verloor bij Almere City (2-1) en liet de kans liggen om medekoploper te worden.

FC Eindhoven maakte een einde aan de opmars van Telstar, dat vier opeenvolgende competitiezeges had geboekt. De formatie uit Velsen-Zuid ging vrijdag echter met 1-4 onderuit. Alemão opende de score met een kopbal, waarna Telstar via Orhan Dzepar nog wel langszij kwam. Via opnieuw Alemão en twee keer Mart Lieder ging Eindhoven alsnog met de zege aan de haal.