Aanvalsmachine Borussia Dortmund hapert ook tegen SC Freiburg niet

Aanvalsmachine Borussia Dortmund hapert ook tegen SC Freiburg niet

23-09-2016 22:28
2

Borussia Dortmund is momenteel niet te stuiten in de Bundesliga. De ploeg van coach Thomas Tuchel bond vrijdagavond ook SC Freiburg aan de zegekar: 3-1. Dortmund komt op gelijke hoogte met koploper Bayern München, dat wel een duel minder speelde.

Hoewel de productie iets achterbleef ten opzichte van de voorgaande duels met Darmstadt (6-0) en VfL Wolfsburg (5-1), was het spel van die Schwarzgelben weer om de vingers bij af te likken. Het was een klein wonder dat de openingstreffer pas op slag van rust viel. Ousmane Dembélé gaf vanaf links voor en Pierre-Emerick Aubameyang werkte bij de tweede paal binnen.

Acht minuten na de pauze werd de score verdubbeld. Een voorzet van Gonzalo Castro belandde na gerommel bij Freiburg voor de voeten van Lukasz Pisczek, die doeltreffend uithaalde. Dat Dortmund in verdedigend opzicht nog wel wat werk aan de winkel heeft werd na een uur duidelijk. Maximilian Philipp rondde af na een simpele combinatie.

De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan en in blessuretijd tekende invaller Raphaël Guerreiro voor het slotakkoord. Hij was het eindstation van een schitterende aanval met onder meer een fraaie hakbal van Aubameyang.