Mourinho gaat weer los tegen pers: 'De slechtste voetbaltrainer uit de historie'

Mourinho gaat weer los tegen pers: 'De slechtste voetbaltrainer uit de historie'

23-09-2016 22:45
8

José Mourinho was tijdens de persconferentie in een cynische bui. De manager van Manchester United omschreef zichzelf in het verleden als de 'Special One', maar vrijdag noemde hij zich 'de slechtste voetbaltrainer uit de historie'.

Mourinho gaf daarmee een vervolg aan zijn botsing met de Engelse pers na een reeks van drie nederlagen op rij, waaronder die tegen Feyenoord in de Europa League. De Portugees werd vrijdag gevraagd naar de kansen van Leicester City, zaterdag de tegenstander van United. "Het is heel moeilijk om de titel te prolongeren, de historie wijst dat uit", zei hij tegen Britse media.

"Dat is slechts twee clubs gelukt. De ene ploeg is Manchester United, de andere werd gecoacht door de slechtste manager in de historie van het voetbal", aldus Mourinho, die daarmee verwees naar de titels die hij zelf met Chelsea behaalde in 2005 en 2006. De flamboyante manager maakte de Engelse journalisten opnieuw uit voor Einsteins. "De Einsteins hebben geld nodig om van te leven", zei hij.

"Ze kunnen geen ploeg coachen, ze kunnen niet op de bank zitten, ze kunnen geen wedstrijden winnen", raasde Mourinho verder. "Ze kunnen alleen praten, schrijven en kritiek leveren op iemand anders zijn werk. Maar ik ben een man van goede wil, ik doe veel voor goede doelen en help veel mensen, dus waarom zou ik de Einsteins dan ook niet voeden? Ik vind het prima."