Nederlander wijt blessure Kane aan Pochettino: 'Hij pusht zijn spelers te hard'

Nederlander wijt blessure Kane aan Pochettino: 'Hij pusht zijn spelers te hard'

23-09-2016 23:18
9

De zware enkelblessure van Tottenham Hotspur-spits Harry Kane is volledig te wijten aan manager Mauricio Pochettino. Dat stelt althans Raymond Verheijen, die hard uithaalt naar het strakke trainingsregime van de Argentijn.

Kane was niet de enige speler van de Spurs die tijdens het treffen met Sunderland (1-0) zondag met fysieke ongemakken leek te kampen. "Meerdere spelers in één wedstrijd die last hebben van hun hamstring, is vreemd. Zeker aan het begin van het seizoen", stelt Verheijen in gesprek met TalkSport. "Ik heb al vaker aangegeven dat het aan de trainingsmethodes van Pochettino ligt."

"Pochettino is een geweldige coach en een geweldige tacticus, maar zijn benadering op de training is voor verbetering vatbaar", vervolgt de Nederlandse inspanningsfysioloog. "Toen hij trainer was van Espanyol, liet zijn ploeg het in de laatste fase van het seizoen liggen. Datzelfde gebeurde bij Southampton en ook bij Tottenham. Hij vraagt zo veel van zijn spelers, hij pusht ze te hard."

Volgens Verheijen had de Spurs-manager zijn spelers meer rust moeten gunnen de voorbije zomer. "Pochettion heeft waarschijnlijk in de voorbereiding veel van zijn spelers gevraagd. De blessure van Kane is typisch zo’n blessure die je dan oploopt." Kane staat naar verwachting zo'n twee maanden aan de kant. Dat is mogelijk goed nieuws voor Vincent Janssen.