Schuiven in voorhoede Ajax: Voor mij blijft het eigenlijk hetzelfde

Schuiven in voorhoede Ajax: "Voor mij blijft het eigenlijk hetzelfde"

24-09-2016 06:55
3

Bertrand Traoré heeft geen moment spijt gehad van zijn verhuur aan Ajax. Ook al gebruikt Peter Bosz hem vanwege Kasper Dolberg als vleugelspeler.

"Het maakt mij oprecht niet uit op welke positie ik speel", zegt Traoré in het Algemeen Dagblad. "Voor mij blijft het eigenlijk hetzelfde. Ik wil beslissend zijn voor Ajax. Bij Chelsea zou het dit seizoen onder de nieuwe trainer Antonio Conte lastig worden om veel te spelen. Dat is een eerlijk verhaal. Voor mij is dit jaar bij Ajax daarom perfect."

Wedden

Meer odds

Traoré en Bosz kennen elkaar van hun Vitesse-tijd. "Natuurlijk is hij belangrijk voor mij", aldus de Chelsea-huurling. "De trainer kent mij goed. Bij Vitesse maakte hij een spits van mij. Eerst speelde ik altijd op de vleugel. Hij heeft van mij een completere speler gemaakt."

Bij Traoré verschijnt een glimlach op het gezicht als zijn moeder te sprake komt. Zij komt binnenkort langs in Amsterdam. "Door het verlies van mijn vader heeft ze extra hard moeten werken om mij en mijn broers en zussen groot te brengen. Dat is bijzonder. Natuurlijk heb ik het zelf als jonkie in Europa wel eens moeilijk gehad. Maar als je daar aan denkt, stelt het eigenlijk niets voor."