Younes heeft bewonderaar bij Ajax: Hij is ook een held als je het mij vraagt

Younes heeft bewonderaar bij Ajax: "Hij is ook een held als je het mij vraagt"

24-09-2016 08:18

Donny van de Beek klopt op de deur bij het eerste van Ajax, maar moet nog één stap maken. De jonge Ajacied heeft het kunstje afgekeken bij Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart en ziet nu ook twee Ajax-helden in de eerste selectie rondlopen.

"Onze aanvoerder Davy Klaassen is wel een groot voorbeeld voor me", begint Van de Beek op de clubsite van Ajax. "We worden natuurlijk geregeld met elkaar vergeleken. Fysiek lijken we nogal op elkaar en daarbij hebben we min of meer dezelfde weg bewandeld bij Ajax. Voetballend zijn we wel anders vind ik, maar inderdaad, we hadden zomaar broers kunnen zijn. Davy is een topspeler en een perfecte captain."

Maar Van de Beek noemt nog een opvallende naam. "Ook Amin Younes is een held als je het mij vraagt. Hij is een geweldige voetballer en heeft adviezen waar ik heel veel aan heb", aldus Van de Beek. Hij keek vroeger altijd op tegen Sneijder en Van der Vaart. "Ik heb thuis nog een shirt van Sneijder liggen. Ik heb Sneijder en van der Vaart destijds nooit ontmoet. Een paar maanden geleden ontmoette ik Rafael van der Vaart voor het eerst en maakten we een klein praatje."