Ajax-huurling slaat met vuist op tafel: Ik vind dat ik hoor te spelen

Ajax-huurling slaat met vuist op tafel: "Ik vind dat ik hoor te spelen"

24-09-2016 08:57
4

Voor Ajax-huurling Queensy Menig verloopt het seizoen met PEC Zwolle teleurstellend. Niet alleen met de 'Blauwvingers' gaat het slecht, ook met de aanvaller zelf. Menig is verbannen naar de bank.

Na de verloren wedstrijd bij sc Heerenveen zette PEC-trainer Ron Jans Menig op de bank. "Natuurlijk is het een grote teleurstelling dat ik niet speel, maar dat is de keuze van de trainer", zegt Menig in De Stentor. "Ik vind dat ik hoor te spelen en ben het niet altijd eens met de trainer, maar ik begrijp ook dat hij wat probeert. We kunnen niet zeggen dat het dit seizoen lekker gaat met PEC. Dan moet een trainer soms ingrijpen."

Overigens neemt Menig Jans niet kwalijk. Op voorspraak van de oefenmeester speelt de Ajacied voor het tweede jaar op huurbasis in de Hanzestad. "Met Jans hebben we een toptrainer. Ik baal, natuurlijk, maar neem hem niets kwalijk", zegt Menig, die zaterdagavond zijn werkgever in de Arena treft.

"Mijn club. Ik sta er onder contract en woon vlakbij het stadion. Voor mij is een duel met Ajax altijd bijzonder. En ik geloof in een stunt. Wij staan weliswaar onderaan, maar we kunnen van elke opponent winnen. Ook van Ajax. Geloof me, met PEC komt het dit seizoen wel goed."