Ajax troefde favoriete club van talentvolle Belg af: 'Jeugd is een puinhoop daar'

Ajax troefde favoriete club van talentvolle Belg af: 'Jeugd is een puinhoop daar'

24-09-2016 09:58
3

Ajax heeft met Nathan Leyder weer een talentvolle Belgische speler in de gelederen. De verdediger vertrok al op jonge leeftijd naar Nederland, ook al waren er vanuit België en andere landen aanbiedingen voor de negentienjarige Ajacied.

Zo weet Fan! dat RSC Anderlecht, AA Gent, Standard Luik, Aston Villa en Valenciennes de verdediger wilden aantrekken. Hij koos uiteindelijk toch voor Ajax. "Na een rondleiding in de Arena en in op het trainingscomplex wilde ik nergens anders heen", vertelt hij in het magazine.

Eén ploeg kon hem nog bijna overtuigen om niet voor Ajax te kiezen. "Ik heb nog het meeste geaarzeld toen Standard kwam aankloppen", onthult Leyder. "Ik kom van Namen en daar is iedereen supporter van Standard. In mijn hele leven ben ik hoogstens twee keer op Sclessin geweest, maar op tv miste ik geen match. Dus toen ze mij contacteerden, heb ik toch ernstig zitten nadenken."

De Rouches werden het uiteindelijk niet. "Omdat ik ontdekte dat het jeugdbeleid een puinhoop was. Alle spelers gingen daar letterlijk lopen. Bij Standard boden ze mij bovendien een project aan waarbij ik voetbal met studies moest combineren, maar ik had toen al besloten te kappen met school. Standard was mijn eerste liefde, nu ben ik een uitgesproken fan van Ajax."