De Boer zorgt voor opvallende afwijking en gefronste wenkbrauwen in Italië

De Boer zorgt voor opvallende afwijking en gefronste wenkbrauwen in Italië

24-09-2016 10:42
23

Frank de Boer kan weer even vooruit bij Internazionale. Na een stroeve start bij de Italianen, waar hij medio augustus werd gepresenteerd, gaat alles nu stukken beter. Dat beseft ook de krant Tuttosport, dat de werkwijze van De Boer onder de loep neemt.

Het Italiaanse dagblad meldt dat De Boer de nadruk op rustmomenten legt. Hij houdt nauwkeurig de hersteltijd van spelers in de gaten, wat volgens Tuttosport resulteert in één dag vrij per drie dagen dat er getraind dan wel een wedstrijd gespeeld wordt. Wat de Italianen opvallend vinden: De Boer gaf zijn team na de overwinning op Empoli een vrije ochtend. Zij hoefden pas in de middag te verschijnen.

Wedden

Meer odds

De Serie A staat te boek als een zeer gedisciplineerde competitie, waar alles strak wordt geregeld en waar veel regels worden gehanteerd. De werkwijze van De Boer is voor de krant opvallend; de simpele regels die hij hanteert zorgen voor gefronste wenkbrauwen. De voormalige Ajax-trainer geeft zijn spelers veel vrijheid, dat is men in Italië niet gewend.