Tegen de stroom in: Wil mezelf echt niet vergelijken met Cocu

Tegen de stroom in: "Wil mezelf echt niet vergelijken met Cocu"

24-09-2016 10:57

Mitchell van der Gaag doet het goed als trainer van Excelsior en komt zaterdag zijn oude club PSV tegen. In hoeverre lijkt hij op Phillip Cocu, de trainer van de Eindhovenaren?

De twee hebben in ieder geval een goede band, ze kennen elkaar nog uit het verleden. "Ik heb veel respect voor de wijze waarop hij zich manifesteert als coach", vertelt Van der Gaag in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij gaat tegen de stroom in. Na een lastig eerste jaar, laat hij het nu al twee jaar zien. Het is on-Nederlands soms, hij laat zijn ploeg realistisch spelen."

"Of er parallellen zijn met mij als trainer? Ik wil mezelf echt niet vergelijken met Cocu", vervolgt Van der Gaag, die afgelopen seizoen bij FC Eindhoven aan het roer stond. In het verleden diende hij PSV ook, maar dan als speler. Een bijzonder duel. "Ik heb bij PSV in het internaat gezeten. Mijn vrouw komt uit Eindhoven. Ik ken nog altijd veel mensen rondom de club. Dus ik kijk er zeker naar uit om tegen PSV te spelen. We hebben er allemaal veel zin in."