'Slecht nieuws voor Owusu-Abeyie: vleugelspeler lijkt basisplaats kwijt te raken'

'Slecht nieuws voor Owusu-Abeyie: vleugelspeler lijkt basisplaats kwijt te raken'

24-09-2016 11:09
6

Quincy Owusu-Abeyie lijkt zijn basisplaats bij NEC alweer kwijt te raken. De pijlsnelle vleugelspeler streek deze zomer neer in Nijmegen, maar in zes wedstrijden gaf hij 'slechts' twee assists.

Trainer Peter Hyballa geeft zondag in het thuisduel met Willem II waarschijnlijk de voorkeur aan Taiwo Awoniyi, meldt FOX Sports. De huurling van Liverpool kwam al twee keer in actie als aanvallende middenvelder, achter spits Kevin Mayi. Op die positie verving hij de geschorste Julian von Haacke. De Duitser was tijdens het bekertreffen met ADO Den Haag echter weer van de partij.

Awoniyi kwam tegen de Hagenaars als invaller binnen de lijnen. Hij miste een grote kans op de 2-0, waarna ADO langszij kwam en uiteindelijk met strafschoppen won. Tegen Willem II lijkt de Nigeriaan het dus weer vanaf de aftrap te mogen proberen. Owusu-Abeyie, die een prestatiecontract heeft, neemt daardoor op de bank plaats.

De dertigjarige Owusu-Abeyie is voor het eerst in de Eredivisie actief. In het verleden kwam hij onder meer voor Arsenal, Spartak Moskou en Panathinaikos uit.