Jans senior zag 'hartstikke leuk' Ajax: 'Maar tegen ons met team van daarvoor'

Jans senior zag 'hartstikke leuk' Ajax: 'Maar tegen ons met team van daarvoor'

24-09-2016 11:28
6

PEC Zwolle verkeert in een voor de club zeer onwennige situatie. Waar het de laatste seizoenen voor de wind ging, staat de equipe van Ron Jans momenteel laatste in de Eredivisie.

"We hebben elke keer een geweldige start gehad", zegt Jans in De Telegraaf. "We hoefden daardoor het hele jaar niet naar onderen te kijken en konden gewoon lekker voetballen. Dat is nu anders, balen. We moeten nu eerst snel boven plek zestien proberen uit te komen."

Hoewel Zwolle de selectie dit jaar al vroeg op orde had, misten een hoop spelers om uiteenlopende reden Eredivisie-ritme. De matige start tegen NEC (1-1) en Sparta (0-3) had bovendien zijn weerslag. "Dan zie je wat je altijd ziet wanneer mensen verliezen in het leven: dat mensen zich gaan verschuilen en zich niet meer vrij voelen om te laten zien wat ze kunnen. Tegen PSV en AZ was de goede wil er wel, maar ontbrak het aan overtuiging, vertrouwen."

Aan een gebrek aan kwaliteit ligt het niet, benadrukt de ervaren oefenmeester. "Wat dat betreft kunnen we zeker hetzelfde laten zien als vorig seizoen (zevende plek, red.), maar dat wordt wel lastig, omdat je nu al ver achterstaat. Dat er heel veel voetbal in deze ploeg zit, hebben we nog maar sporadisch laten zien. Dat geeft gewoon een slecht gevoel."

Ajax
Jans zag Ajax, de tegenstander van zondag, een goede bekerwedstrijd spelen tegen Willem II. "Mijn vader (Dries, red.) zei als eerste tegen me dat Ajax hartstikke leuk speelde tegen Willem II (5-0), maar ik verwacht dat ze tegen ons weer met het team van daarvoor zullen spelen. En dat ging ook heel stroef, moet ik zeggen."