Eredivisie-record lonkt voor PSV: 'Daar hoef ik de spelers niet mee te motiveren'

Eredivisie-record lonkt voor PSV: 'Daar hoef ik de spelers niet mee te motiveren'

24-09-2016 12:12
2

PSV kan zaterdagavond bij Excelsior de dertiende uitzege in de Eredivisie op rij boeken. Dat is in zestig jaar betaald voetbal nog geen enkele club gelukt, maar Phillip Cocu is naar eigen zeggen niet met het uit-record bezig.

De oefenmeester wil vooral het 'ontketende' Feyenoord niet verder laten uitlopen. "Druk is er als wij op kop staan en een voorsprong moeten behouden en druk is er ook als we moeten achtervolgen", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Ik hoef de spelers niet met een mogelijk record te motiveren."

Wedden

Meer odds

"Wij moeten gewoon zorgen dat we bij Excelsior ons niveau halen en het zal niet makkelijk worden om daar te winnen", vervolgt Cocu. "Het is een ploeg waar de invloed van de trainer (Mitchell van der Gaag, red.) duidelijk merkbaar is. Hij heeft tijdens zijn loopbaan veel ervaring opgedaan als trainer en speler in Portugal. Dat heeft hij duidelijk aan de ploeg meegegeven."

Cocu is op zijn hoede voor de Rotterdamse counter. "Excelsior kan compact verdedigen en met drie snelle aanvallers gevaarlijk zijn in de omschakeling en snel eruit komen." PSV start vermoedelijk met dezelfde elf namen als tegen Feyenoord. "We kunnen veel keuzes maken en ik hoop dat dat het hele jaar zo blijft."