Guardiola over Seluk: 'Kan niet accepteren dat zaakwaarnemer kritiek uit'

Guardiola over Seluk: 'Kan niet accepteren dat zaakwaarnemer kritiek uit'

24-09-2016 12:58
6

Pep Guardiola vond het niet leuk om Joe Hart en Yaya Touré te moeten passeren, maar volgens de succescoach van Manchester City hoort dat bij zijn werk. Hij krijgt er in de pers regelmatig van langs van de zaakwaarnemer van de Ivoriaan, Dimitri Seluk.

"Ik neem zulke beslissingen niet om mijn autoriteit te laten gelden, ik houd er niet van om die beslissingen te nemen", steekt Guardiola van wal tegenover Sky Sports. "De moelijkste beslissing was Joe. Ik weet wat hij betekent voor deze club, maar ik doe altijd wat het beste is voor Manchester City. Ik weet dat ik een vergissing kan maken, maar ik doe wat voor mijn gevoel het beste is voor de club."

Wedden

Meer odds

Guardiola is niet blij met de kritiek van Seluk. Hij weigert een beroep te doen op Touré tot de belangenbehartiger zijn excuses aanbiedt. "De club kan niet accepteren dat een zaakwaarnemer in de media beslissingen bekritiseert. De spelers weten dat. Zaakwaarnemers, vrouwen, vaders, zonen, ik weet niet of ze het eens zijn met wat er in mijn selectie gebeurt, maar ik ben de baas. Ik neem de beslissingen."