Hoofdrollen voor Blind en Pogba tijdens imponerende United-zege op Leicester

24-09-2016 15:20
10

Manchester United heeft zaterdagmiddag een overtuigende thuiszege geboekt op regerend landskampioen Leicester City: 4-1. Met name voor rust speelde het elftal van manager José Mourinho imponerend. Daley Blind leverde aan liefst drie treffers een bijdrage.

Voor aanvang van de clash tussen United en Leicester ging het vooral over de beslissing van Mourinho om Wayne Rooney buiten de basis te laten. De aanvoerder is al maanden uit vorm en zijn manager vond het nu blijkbaar tijd om de recordinternational te passeren. Vanaf de bank zag Rooney hoe United vanaf de twintigste minuut werkelijk over Leicester heen denderde. Eerst kopte Chris Smalling uit een corner van Blind hard raak.

Na 37 minuten viel de 2-0. Juan Mata was het eindstation van een knappe aanval. Daarna ging het snel: Blind gaf een corner kort op Mata en omdat de defensie van Leicester stond te slapen, kon Marcus Rashford vervolgens simpel binnentikken. Twee minuten later werd het 4-0. De fantastisch spelende Paul Pogba kopte zijn allereerste treffer namens United binnen uit een corner van - opnieuw- Blind.

Claudio Ranieri haalde sterspelers Jamie Vardy en Riyad Mahrez in de rust naar de kant, waarschijnlijk met het oog op de naderende Champions League-clash met FC Porto. Invaller Demerai Gray zorgde voor hét hoogtepunt van de tweede helft. Op fenomenale wijze knalde hij de bal langs David de Gea. Zeven minuten voor tijd mocht Rooney nog invallen. Timothy Fosu-Mensah bleef negentig minuten op de bank; Memphis ontbrak in de wedstrijdselectie.

Door de zege staat United nu op de derde plek, met twaalf punten uit zes duels. Voor Leicester is de tussenbalans zeer mager: zes gespeeld, zeven punten.