Mourinho legt schuld maar weer bij Van Gaal: Denken heel anders over voetbal

Mourinho legt schuld maar weer bij Van Gaal: "Denken heel anders over voetbal"

24-09-2016 16:33
31

José Mourinho heeft na de 4-1 overwinning van Manchester United op Leicester City nog maar eens uitgehaald naar zijn voorganger Louis van Gaal. De Portugees richt zich de laatste weken wel vaker tot de Nederlandse manager.

Mourinho legt de schuld van de slechte seizoenstart deels bij Van Gaal en deed dat zaterdag weer. "Ik en meneer Van Gaal denken heel anders over voetbal", zei Mourinho, die opvallend genoeg Wayne Rooney zaterdag passeerde. "Wayne is een grote speler voor mij, United en dit land. Hij is mijn man. Ik vertrouw hem compleet. Hij is gelukkig." Waarom Rooney dan gepasseerd werd? Mourinho geïrriteerd: "Als ik Rashford niet opstel vraag je ook: waarom? Ik kan maar elf spelers opstellen."

Mourinho koos zaterdag voor Daley Blind als linksback, de plek die normaal wordt ingevuld door Luke Shaw. Shaw was net als Henrikh Mkhitaryan niet honderd procent fit. "Ik zou niet zeggen dat ze geblesseerd waren. Maar ze waren niet helemaal fit. Wanneer je wil winnen, moet dat met spelers die honderd procent zijn."