Riedewald steunt maatje: Vraagt na elke wedstrijd hoe het was: bijna irritant

Riedewald steunt maatje: "Vraagt na elke wedstrijd hoe het was: bijna irritant"

24-09-2016 17:33

Jairo Riedewald zit lekker in zijn vel. De Ajacied voelt veel vertrouwen onder Peter Bosz. Zo veel, dat hij zelfs op meerdere posities geposteerd wordt.

De centrale verdediger speelt dit seizoen vaak op het middenveld. "Ik voel veel vertrouwen. De laatste tijd speel ik meer op de '6-positie', binnen no time moet ik switchen van opdrachten. Het is ook lekker als je je op één positie kan focussen", zegt Riedewald tegen Ajax TV.

Woensdag won Ajax met speels gemak van Willem II: het werd 5-0. Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong debuteerden. "Het was een mooie avond. Niet alleen voor hen, maar voor het hele team", zegt Riedewald, die zelf rust kreeg tegen de Tilburgers. "In goed overleg is het altijd lekker als je een wedstrijdje op de bank zit. Ik ben blij dat het team het heeft laten zien."

Nouri was trefzeker bij zijn debuut en vierde dat op afstand samen met Riedewald, die zoals gezegd op de bank zat. "We hebben een hele sterke band, binnen Ajax en buiten Ajax. Hij vraagt na elke wedstrijd hoe het was. Het begint bijna irritant te worden", grapt Riedewald. "Je ziet aan alles dat hij gewoon in de Arena wilt spelen. Ik ben echt blij voor hem", besluit de Ajacied.