Blind als linksback bij drie United-goals betrokken: 'Fantastisch voetbalbrein'

Blind als linksback bij drie United-goals betrokken: 'Fantastisch voetbalbrein'

24-09-2016 18:30
23

Na een goede start van het seizoen was er de afgelopen weken onder Manchester United-fans veel kritiek op de prestaties van Daley Blind als centrale verdediger. Zaterdag tegen Leicester City (4-1) mocht de Oranje-international weer in de basis beginnen, dit keer als linksback. En zijn optreden was indrukwekkend.

Blind was direct betrokken bij drie treffers van Manchester United en hield de gevaarlijke Leicester City-aanval, waaronder de al in de rust gewisselde Riyad Mahrez, in bedwang, terwijl hij aanvallend sterk opkwam en een constante drive was voor zijn ploeg. Op Twitter is de achterban van Manchester United dolenthousiast over de invulling van Blind op de linksbackpositie en de statistieken ondersteunen dat enthousiasme.

Vooral in de eerste helft was Blind aanvallend zeer dominant, zeker vanuit zijn geweldige corners. Eén keer legde hij de bal panklaar op het hoofd op Chris Smalling, de andere keer op die van Paul Pogba, en bij de goal van Marcus Rashford was hij een belangrijke spil in de ingestudeerde corner die via Juan Mata bij Rashford belandde.