Bosz verrast opnieuw met Ajax-opstelling: 'Ik ben er ook wel blij mee'

Bosz verrast opnieuw met Ajax-opstelling: 'Ik ben er ook wel blij mee'

24-09-2016 19:52
4

Peter Bosz verraste ook zaterdag weer vriend en vijand met de opstelling van Ajax. De coach van de Amsterdammers zet tegen PEC Zwolle aanvallende middenvelder Daley Sinkgraven wederom op de linksbackpositie, Hakim Ziyech staat opgesteld op het middenveld. 

Bosz meent dat hij al langer de 'gedachte' had om Ziyech op 'nummer tien' te zetten. "Al vanaf het moment dat we hem aantrokken. Maar ik vond dat hij tijd nodig had om in zij Ajax-rol te komen. Hij moest iedereen leren kennen en iedereen hem. Die tijd heeft hij nu gekregen", aldus de trainer in gesprek met FOX Sports. 

Doordat Ziyech van de aanvalslinie naar het middenrif verhuist, belandt Nemanja Gudelj op de bank. Mist Ajax nu geen aanjager? "Als je de bal niet kwijtraakt, hoef je geen buffelaars te hebben", luidt de glasheldere uitleg van Bosz, die ook nog inging op de situatie van de in linksback omgeturnde Sinkgraven. "Ik vind dat hij het uitstekend gedaan heeft (tegen Willem II, red.), dus hij verdient een tweede kans. Of hij goed kan tackelen? Als de passing en positionering juist is dan hoef je niet te tackelen."

Bosz beschikt over een erg brede selectie. Leuk vindt hij dit niet. "Maar ik ben er ook wel weer blij mee. Het is fijn om uitstekende spelers achter de hand te hebben, want we spelen vaak meerdere wedstrijden per week."