Heerenveen wint óók van zwak ADO Den Haag en klimt op naar tweede plek

24-09-2016 20:32
8

ADO Den Haag heeft wederom niet kunnen overtuigen in de Erevisie. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic verloor zaterdagavond in het eigen Kyocera Stadion met 0-3 van sc Heerenveen. Het was een absolute off-day voor de Hagenezen.

Al na 26 minuten keek ADO tegen een achterstand aan. Stefano Marzo kopte de bal raak na een prima hoekschop van Sam Larsson. Aan de kant van ADO ging er niet veel goed, waardoor sc Heerenveen zonder kleerscheuren de eerste helft overleefde. In de tweede heeft hadden de Friezen ook geen kind aan ADO, dat slechts zes kansen creëerde in het gehele duel.

Arber Zeneli besliste zo’n tien minuten voor tijd het duel door voor de 0-2 te tekenen. Op aangeven van Pelle van Amersfoort schoot de Zweed de bal achter ADO-doelman Ernestas Šetkus. En of het nog niet genoeg was voor ADO: invaller Henk Veerman maakte er in de 88e nog 0-3 van.

ADO Den Haag, dat nog zo goed begon aan dit seizoen, staat na drie opeenvolgende verliespartijen tiende in de competitie. Heerenveen heeft inmiddels vier competitiezeges op rij geboekt en staat tweede, al moeten er wel nog veel wedstrijden gespeeld worden dit weekend.