Drie assists Ziyech en veel goals tijdens overtuigende Ajax-zege op PEC Zwolle

24-09-2016 21:35
58

Voor de tweede keer binnen een paar dagen tijd heeft Ajax vijf keer gescoord in eigen huis. Afgelopen woensdag was Willem II het slachtoffer, zaterdagavond won de formatie van trainer Peter Bosz met 5-1 van PEC Zwolle. Davinson Sánchez en Kasper Dolberg scoorden beiden twee keer.

Met onder meer Nemanja Gudelj, Jaïro Riedewald en Mitchell Dijks op de bank begon Ajax aan het treffen met hekkensluiter PEC. Wout Brama schoot de gasten verrassend op voorsprong. In de vierde minuut belandde de inzet van de routinier achter goalie André Onana. De thuisploeg trok de stand echter snel gelijk: uit een corner van Hakim Ziyech - die op het middenveld was geposteerd door Bosz - wist Sánchez raak te koppen. Davy Klaassen zat nog even aan de bal. Ook de 2-1 kwam op naam van de Colombiaanse stopper. De treffer ontstond opnieuw uit een corner van Ziyech.

PEC kon Ajax in de eerste helft nog bijbenen, maar na de 3-1 van Dolberg (55e minuut, assist Ziyech) was het beste eraf bij de ploeg van trainer Ron Jans. Zéker toen de vierde Amsterdamse treffer viel. Bertrand Traoré tekende voor zijn eerste competitiegoal namens de thuisploeg. Ook nu weer was Ziyech de aangever.

Dolberg maakte niet veel later het mooiste doelpunt van de avond: de Deense tiener pegelde van afstand keihard tegen de onderkant van de lat en de bal stuiterde terug nadat hij de doellijn had gepasseerd, zo bleek uit de doellijntechnologie van het arbitrale kwartet. Ajax heeft nu zestien punten uit zeven duels, twee minder dan koploper Feyenoord. Die ploeg speelt zondag tegen Roda JC. PEC blijft hekkensluiter. De tussenbalans na zeven wedstrijden: twee schamele puntjes.