Streppel geniet en kijkt uit naar topper: Kan voor mij niet snel genoeg beginnen

Streppel geniet en kijkt uit naar topper: "Kan voor mij niet snel genoeg beginnen"

24-09-2016 21:50
4

SC Heerenveen boekte zaterdagavond z'n vierde Eredivisie-zege op rij. In Den Haag werd ADO met 0-3 geklopt. Trainer Jurgen Streppel zat op de bank te genieten van zijn elftal. 

"Behalve de eerste vijf minuten, heb ik heel lekker op de bank gezeten. Ik heb genoten van mijn ploeg, het was fijn om trainer te zijn van Heerenveen. Jammer dat de 0-2 lang duurde, want we hadden het denk ik eerder moeten beslissen", tekende het digitale thuis van de Friezen na afloop op uit de mond van Streppel.

De oefenmeester vond de overwinning verdiend. "We hebben veel kwaliteiten en kunnen van achteruit goed positiespel spelen. We beschikken over intelligentie en als je ziet hoe de middenvelders op elkaar reageren, dat is fijn om te zien. Achterin is het degelijk en ondanks dat Joost van Aken op zijn tandvlees liep, heeft hij het fantastisch gedaan. Voorin hebben we jongens die het verschil kunnen maken en uiteindelijk gaat het daar om. Gelukkig hebben we die."

Heerenveen, dat door de zege is opgeklommen naar plek drie, neemt het volgende week op tegen PSV. "Volgens mij is dat een topper. Ik verwacht dat het Abe Lenstra Stadion vol zit en dat is volgens mij waar je het als speler voor doet, dan kunnen ze zich nog meer in de kijker spelen dan ze de afgelopen weken al hebben gedaan. Dat zijn ook de wedstrijden om te zien waar je echt staat, van mij kan hij niet snel genoeg beginnen."