Jans in zak en as: We hebben ons twee keer laten foppen door Sánchez

Jans in zak en as: "We hebben ons twee keer laten foppen door Sánchez"

24-09-2016 23:15
7

Ron Jans kon na afloop van Ajax - PEC Zwolle (5-1) bijna niet geloven hoe slecht zijn elftal voor de dag was gekomen in de Arena. De trainer van de Eredivisie-hekkensluiter voelde zich er knap beroerd door. 

Voor de pauze kon PEC de thuisploeg nog aardig bijbenen, maar na de pauze ging het hard. "De manier waarop die 3-1 valt.... Ze konden zo het hele veld oversteken. Ik heb mij gestoord aan de mentale weerbaarheid van de ploeg", verwees Jans naar de goal van Kasper Dolberg in de 55e minuut. 

In de eerste helft deed PEC zoals gezegd nog prima mee. "Dat is misschien wel de beste helft van dit seizoen geweest. We moeten alleen wel verdedigen bij standaardsituaties. We hebben ons twee keer laten foppen door Davinson Sanchez." De Colombiaan kopte zowel de 1-1 als de 2-1 binnen. 

Na de derde Ajax-goal leek de pijp leeg bij de gasten. "In het laatste kwartier ga je 5-4-1 spelen om het niet nog erger te laten oplopen. De eerste helft hebben we laten zien dat we best een leuk ploegje hebben. Na rust was echt heel belabberd. We hebben elkaar echt laten zakken. Dat vind ik onacceptabel", aldus Jans. 

Lees ook: Drie assists Ziyech en veel goals tijdens overtuigende Ajax-zege op PEC Zwolle