'Comeback kid' Schöne: Dat is een positie waar je me niet vaak gaat zien

'Comeback kid' Schöne: "Dat is een positie waar je me niet vaak gaat zien"

24-09-2016 23:51
12

Tegen zowel Willem II als PEC Zwolle stond Lasse Schöne in de basis bij Ajax. De Deense routinier - inmiddels bestempeld als 'comeback kid' - lijkt zich tegen alle verwachtingen in wéér te hebben teruggeknokt. 

Tijdens het thuisduel met PEC (5-1 winst) stond Schöne als controlerende middenvelder opgesteld. "Op deze positie heb ik op zich al vaker gespeeld. Het zijn de eerste twee wedstrijden die ik nu heb gespeeld en dat is misschien een beetje snel, maar deze positie bevalt me prima", aldus de rechtspoot in gesprek met AT5. 

Collega-middenvelder Daley Sinkgraven is door trainer Peter Bosz omgeturnd tot linksback. Of Schöne zo'n metamorfose ook ziet gebeuren? "Ik denk dat dat te veel van het goede is. Dat is een positie waar je me niet vaak gaat zien. Dat kan ik je nu al vast vertellen", lacht hij. 

Hakim Ziyech leverde tegen PEC drie assists af. Schöne genoot van het spel van de spelmaker. "Ik heb nu twee wedstrijden met hem gespeeld en het is een heerlijke jongen om in je team te hebben. Hij wil altijd de bal hebben en doet er ook vaak iets goeds mee. Hij moet vooral zo doorgaan."