Engeland neemt wedstrijd Ajax als voorbeeld en wil snel gaan handelen

Engeland neemt wedstrijd Ajax als voorbeeld en wil snel gaan handelen

25-09-2016 08:12
9

De Engelse voetbalbond wil snel de videoscheidsrechter introduceren in het Engelse voetbal. Mogelijk zal de verandering nog tijdens dit FA Cup-seizoen worden doorgevoerd, meldt de Daily Mail.

De FA is onder de indruk van de impact die de videoscheidsrechter deze week had bij de wedstrijd tussen Ajax en Willem II in de KNVB Beker. Tijdens dat duel vond de wereldwijde primeur met de videoarbiter plaats en dat had direct gevolgen: Anouar Kali, die aanvankelijk een gele kaart van arbiter Danny Makkelie kreeg, moest na bestudering van de videobeelden alsnog met rood inrukken.

Het is nog niet duidelijk of de Engelse voetbalbond op tijd de middelen klaar heeft om het systeem dit seizoen al te introduceren, maar de FA gaat daar wel alles aan doen. De Premier League wil ook snel aan de videoscheidsrechter, maar kan dat alleen testen als het direct voor een heel seizoen is. Ook de scheidsrechtersbond pleit voor een snelle invoering van de videoref na het debuut deze week in Amsterdam. In Nederland zullen er dit seizoen meer testmomenten gaan plaatsvinden tijdens het bekertoernooi.