Siem de Jong maakt indruk bij PSV: Kan zeker een sleutelspeler worden

Siem de Jong maakt indruk bij PSV: "Kan zeker een sleutelspeler worden"

25-09-2016 09:07
20

Siem de Jong maakte zaterdag op bezoek bij Excelsior zijn Eredivisie-debuut voor PSV en trainer Phillip Cocu is blij dat hij de Newcastle United-huurling er dit seizoen bij heeft.

"Hij is een absolute versterking voor ons en komt eraan", zegt Cocu in gesprek met FOX Sports. De Jong kreeg op aangeven van broer Luuk nog een kans om te scoren. "Dat gevoel heeft Siem uitstekend, onder de spits komen. Je zag in de laatste tien minuten dat hij toch wat rust in het spel brengt. Hij kiest slim positie, weet waar hij moet lopen en spelen."

"Siem kan zeker een sleutelspeler worden", vervolgt Cocu, die ruim in zijn opties zit door de komst van de oud-Ajacied. "Wij spelen niet met een 'tien', wij spelen met twee aanvallende middenvelders. Daar hebben we verschillende types voor in huis: Ramselaar, Pröpper, Siem, drie hele verschillende spelers. Zinchenko komt er straks nog bij. Zo heb je keuzes, soms voor je eigen spel of soms voor het spel van de tegenstander. Dat moet de kracht van het team worden."