Brands praat met Overmars: Marc vond het niet prettig dat ik het vertelde

Brands praat met Overmars: "Marc vond het niet prettig dat ik het vertelde"

25-09-2016 10:32
66

Aan De Tafel van Kees bij FOX Sports blikte technisch manager Marcel Brands nog een keer terug op het relletje met collega Marc Overmars van Ajax.

Brands sprak deze zomer openlijk in de pers zijn irritatie uit over de manier van zakendoen van Overmars, die Luuk de Jong de dag voor zijn contractverlenging bij PSV heeft benaderd voor een transfer en datzelfde deed bij Bart Ramselaar, die op dat moment al zo goed als rond was met Brands. "Ik heb niets miszegd en ik heb ook geen woord gelogen", zegt de manager van PSV nu.

"Marc en ik hebben het zelf ook besproken. Marc vond het niet prettig dat ik het vertelde. Daarna hebben we het er gewoon over gehad. Ik ben niet rancuneus, zand erover klaar. Maar ik heb niets miszegd", benadrukt Brands, die door presentator Kees Jansma op collegialiteit werd gewezen. "Ik ben een groot voorstander van collegialiteit. Daarin past dit ook. Je probeert allemaal voor je eigen club het beste te doen, maar dat kan volgens mij toch ook op een correcte manier? Ja, ik had hem ook kunnen opbellen om dat te zeggen."

Brands geeft een voorbeeld. "Ramselaar, die volgden we al lang. Dat wist zijn zaakwaarnemer, dat wist Utrecht. Maar de eerste competitiewedstrijd speelden we tegen Utrecht. Ik vind het dan niet gepast om die jongen daarvoor te benaderen. Daarom heb ik pas die week daarna contact gezocht met Utrecht. Dat had ik ook voor de wedstrijd kunnen doen, maar daar had ik een moreel probleem mee."