FC Twente sprak met Juventus en Real Madrid: 'Je moet te biecht bij grote clubs'

FC Twente sprak met Juventus en Real Madrid: 'Je moet te biecht bij grote clubs'

25-09-2016 12:23
6

Het competitieduel tussen Vitesse en FC Twente van zondagmiddag is ook een clash tussen twee clubs die gretig gebruik maken van huurspelers uit Engeland. De Arnhemmers onderhouden zoals bekend nauwe banden met Chelsea, terwijl er in Enschede dit seizoen meerdere talenten van Manchester City rondlopen. Ted van Leeuwen ziet het probleem niet. 

"Nederland was jarenlang toonaangevend in het opleiden van spelers. Nu moeten we ze huren van grote clubs, want die hebben ze overgenomen", haalt de technisch directeur van Twente in gesprek met de NOS zijn schouders op. "Je kunt in Nederland geen achttienjarig talent meer halen. Als dat talent niet in jouw jeugdopleiding voorkomt, dan moet je te biecht bij de grote clubs. We hebben ook met Juventus gesproken en met Real Madrid. Het is nu toevallig dat er drie spelers van Manchester City zijn."

Wedden

Meer odds

In het beleidsplan dat Twente recentelijk presenteerde, staat dat de Tukkers met veel spelers uit eigen gelederen terug willen naar de subtop. Strookt dat met het grote aantal huurlingen uit Engeland? "Je moet zorgen dat je zelf een paar kroonjuwelen hebt in de opleiding. Die worden vanzelf beter als ze met andere grote talenten samenspelen. Maar als die er niet zijn, dan moet je creatief zijn", stelt Van Leeuwen.