'Nieuw regime' bij Oranje: Als iemand maar iets laat vallen zit hij er bovenop

'Nieuw regime' bij Oranje: "Als iemand maar iets laat vallen zit hij er bovenop"

25-09-2016 15:30
6

Jan van Halst vindt de keuze voor Fred Grim als assistent-bondscoach geen onlogische. De directeur van FC Twente maakte de oud-doelman als speler mee.

"Hij is enorm bezeten, is heel erg van de discipline. Als iemand maar ook iets laat vallen zit hij er bovenop. Dat heb ik ervaren als speler en ik hoorde dat hij als trainer ook nog zo acteert. Die passie zoeken we eigenlijk", zegt Van Halst in gesprek met de NOS. De directeur vindt de staf van Oranje eigenlijk ondergeschikt aan de internationals. "Het is een hulpmiddel om spelers te laten presteren, zeker op dat niveau. Dit zijn allemaal ervaren profs die hun eigen verantwoordelijkheid moeten maken. Dat doen ze nu ook."

De NOS wierp de naam van Onno Jacobs, directeur en puinruimer bij FC Twente, op als mogelijke redder in de chaotische KNVB-organisatie. "Je overvalt me daar een beetje mee", reageert Van Halst. "De KNVB is op afstand komen te staan van alle BVO's. Dat was ook twee weken geleden in de vergadering het grootste probleem. Je noemt nu Onno Jacobs. Hij komt uit het voetbal, heeft ervaring bij Feyenoord, weet wat voor krachtvelden er rond zo'n club werken. Ook bij FC Twente heeft hij een fantastische job gedaan. Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn."