Boskamp snapt er niks van: 'In Nederland hadden we hetzelfde met Van Basten'

Boskamp snapt er niks van: 'In Nederland hadden we hetzelfde met Van Basten'

25-09-2016 15:48
3

Jan Boskamp vindt het maar raar dat Thierry Henry naast zijn functie als assistent-bondscoach van Belgié óók nog in dienst is bij de Engelse zender Sky Sports. Daar analyseert de Franse voetballegende wedstrijden uit de Premier League. 

Voormalig bondscoach Marc Wilmots zei onlangs dat hij de dubbelrol van Henry eigenlijk niet vindt kunnen en Boskamp sluit zich bij hem aan. "De kritiek van Wilmots op het feit dat Henry zijn job als assistent-bondscoach combineert met een job als analist voor Sky, vind ik terecht. In Nederland hebben we hetzelfde. Van Basten gaf ondanks zijn assistent-bondscoachschap kritiek in columns", vertelt hij in Het Belang van Limburg. 

Boskamp vreest dat bondscoach Roberto Martinez een defensief probleem heeft tijdens de aanstaande WK-kwalificatieduels met Bosnië en Gibraltar. "Lombaerts speelt niet, Engels en Boyata zijn out, Vermaelen en Meunier twijfelachtig, een vormdipje voor Denayer. Kabasele? Die heeft het lastig bij Watford en ik vond zijn uithaal naar Wilmots ongepast. Martinez is volgens die jongen een geweldige tacticus, maar die heeft het nog niet beter gedaan."