'Zoef zoef' Zivkovic en Barazite bezorgen FC Utrecht eerste competitiezege

25-09-2016 16:21
3

FC Utrecht heeft z'n eerste competitiezege van het seizoen binnen. In stadion Galgenwaard werd Sparta zondagmiddag met 2-0 verslagen. Richairo Zivkovic en Nacer Barazite scoorden namens de thuisploeg: 2-0.

Al na drie minuten was het raak in Utrecht. Een inzet van Sébastien Haller werd nog gekeerd, maar de rebound belandde voor de voeten van Ajax-huurling Zivkovic. Hij tikte binnen achter goalie Roy Kortsmit. Eerder deze week was Zivkovic ook al twee keer trefzeker tijdens het bekerduel met FC Twente. Patrick Joosten was in de eerste helft nog twee keer dichtbij de tweede Utrecht-treffer.

Diep in de tweede helft gooide Sparta-trainer Alex Pastoor alles op de aanval, maar die offensieve tactiek werd direct afgestraft door Utrecht. Rico Strieder wist Barazite te vinden in het strafschopgebied en na een fraai hoogstandje kon de aanvaller afronden. De zege kwam in de resterende tien minuten niet meer in gevaar. Utrecht heeft nu zes punten na zeven duels; Sparta heeft er tien.