PSV'er blij met mooi Eredivisie-record: 'Het is in zestig jaar nog nooit geflikt'

PSV'er blij met mooi Eredivisie-record: 'Het is in zestig jaar nog nooit geflikt'

25-09-2016 16:14
47

PSV maakte het zichzelf op bezoek bij Excelsior zaterdagavond onnodig lastig, maar trok uiteindelijk de drie punten over de streep. Joshua Brenet, die de voorkeur kreeg boven Santiago Arias, had na afloop weinig reden tot klagen.

"Ik vind dat we stabiel de wedstrijd ingingen en veel hebben gecreëerd", stelt Brenet in gesprek met Omroep Brabant. De rechtsback was niet verrast dat Excelsior zich ver terugtrok. "Omdat we nu twee keer kampioen zijn geworden, zijn veel teams onder de indruk van ons. Ik denk dat ze zo veel mogelijk doelpunten proberen te voorkomen, dat het geen grote uitslagen worden."

Aan de defensie van PSV de taak om de counters onschadelijk te maken. "We domineren veel en we spelen veel op de helft van de tegenstander. Het is een behoorlijke taak voor de verdediging om de deur op slot te houden", aldus Brenet, die daar zelf negentig minuten aan kon bijdragen. Was hij tevreden met de opstelling van Cocu? "Zeker als je zelf speelt is het een goede opstelling", grapt hij.

PSV boekte op Woudestein alweer de dertiende uitzege op rij, een Eredivisie-record. "Het is in zestig jaar nog nooit geflikt, dus het is zeker een mooi record", besluit Brenet.