Van Manchester United naar Volendam: Leuke jaren, echt fantastisch

Van Manchester United naar Volendam: "Leuke jaren, echt fantastisch"

25-09-2016 18:26
3

Gyliano van Velzen werd als tiener beschouwd als één van de grootste talenten van Nederland. Dat leverde hem een droomtransfer naar Manchester United op, maar zoals meer leeftijdgenoten haalde hij het niet. Inmiddels speelt de aanvaller bij FC Volendam.

Van Velzen maakte jaren geleden veel indruk in de jeugdopleiding van Ajax. Manchester United plukte hem vervolgens op zestienjarige leeftijd weg. "Daar heb ik 2,5 jaar met veel plezier gespeeld. Leuke jaren, echt fantastisch", vertelt hij retrospectief aan FOX Sports.

Wedden

Meer odds

In Manchester speelde Van Velzen samen met Paul Pogba. Ook Ravel Morrison, die op Old Trafford werd gezien als het grootste talent in de jeugdopleiding, zat destijds bij de beloften van Manchester United. "Een heel groot talent, maar qua mentaliteit was het niet in orde", zegt Van Velzen.

"Waar het voor mij mis ging? Bij de beloften werd het heel druk, omdat heel veel spelers van het eerste terugkwamen van blessures. Daardoor kreeg ik geen speelminuten meer en kwam ik niet meer aan de bak", besluit de inmiddels 22-jarige aanvaller, die sinds vorig seizoen speelt bij Volendam in de Jupiler League.