Genadeloos Feyenoord rekent met ruime cijfers af met armzalig Roda

25-09-2016 18:33
60

Feyenoord heeft zondag ook de zevende Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gewonnen. In de eigen Kuip waren de Rotterdammers met 5-0 te sterk voor een zwak Roda JC. In de slotfase regende het doelpunten.

Feyenoord legde de basis voor de zege in de eerste helft. Roda trok zich met man en macht terug op eigen helft, maar de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst slaagde er als vrij snel in die muur te doorbreken. Halverwege kreeg Nicolai Jörgensen de bal met enig fortuin voor zijn voeten: 1-0. Tien minuten voor het rustsignaal verdubbele Karim El Ahmadi de score met een knal in de kruising.

In de tweede helft nam Feyenoord gas terug. Roda kreeg zowaar wat kansjes. Dat kwam meer omdat de thuisploeg af en toe te slordig was. De Limburgers profiteerden echter niet. In de slotfase regende het alsnog doelpunten voor Feyenoord, dat scoorde via Jörgensen (zijn tweede), Jens Toornstra en Terence Kongolo.

De ongeslagen reeks van Feyenoord duurt door de nieuwe overwinning voort. De koploper van de Eredivisie leed nog niet één keer puntenverlies. Ook het doelsaldo is indrukwekkend: negentien doelpunten voor, twee tegen.