Keerpunt voor Utrecht: 'Het publiek is erg ontevreden. Het was een afgang'

Keerpunt voor Utrecht: 'Het publiek is erg ontevreden. Het was een afgang'

26-09-2016 06:30
5

Yassin Ayoub (22) was zondagmiddag een van de betere spelers op het veld bij FC Utrecht - Sparta Rotterdam (2-0). De middenvelder timmert aan de weg en staat open voor een eventuele vervolgstap in zijn carrière. VoetbalPrimeur sprak met hem.

Emile van de Sande
UTRECHT

Opluchting maakte zich zondag rond 16.15 uur meester van de Galgenwaard. De aanhang van Utrecht moest tot speelronde zeven wachten op de eerste thuisoverwinning, maar tegen Sparta was het raak. "Dat is zeker bevrijdend voor ons", begint Ayoub in gesprek met VoetbalPrimeur. "Je hoort de geluiden, het publiek is erg ontevreden. Veel mensen zagen het als een afgang en dat was het ook. Het was even heel slecht, echt bodemniveau. Als je het dan deze week zo kan herstellen is dat mooi", laat hij weten aan deze website.

Toekomst
Ayoub heeft bij Utrecht een contract tot 2018 en dat blijft voorlopig zo. "Er zijn nog even geen gesprekken met de club", zegt Ayoub, die wel nadenkt over zijn toekomst. "Ik voel me goed, maar ik ben hier al lang. Als jonge speler wil je ook vervolgstappen zetten. Maar eerst moet je bewijzen dat je dat aankan en daar ben ik nu mee bezig."

De spelmaker staat dan ook open voor aanbiedingen van mooie clubs. "Als er niets goeds komt, blijf ik. Misschien komt er iets waar ik me niet goed bij voel. Dan blijf ik gewoon hier. Ik ben een jongen van de club, het is niet zo dat ik per se weg wil in de winter of zomer", besluit Ayoub.