Van Peppen draait niet om Roda-malaise heen: 'Onszelf voor schut gezet'

Van Peppen draait niet om Roda-malaise heen: 'Onszelf voor schut gezet'

25-09-2016 19:55
3

Door onthutsend zwak te verdedigen leed Roda JC zondag een kansloze nederlaag bij Feyenoord (5-0). Ard van Peppen oordeelt hard over het optreden van de Roda-defensie.

De verdediger van de Limburgers onderstreept dat het verdedigend niet best was. "Ik denk dat we onszelf voor schut hebben gezet bij de doelpunten", zegt Van Peppen tegen FOX Sports. "Op voetbalgebied hebben we leuk meegedaan, maar als je zo de goals weggeeft..."

In de eerste helft viel de 1-0 van Feyenoord uit de lucht. Van Peppen had daar een aandeel in. "Ik zag Eric Botteghin de bal spelen en wilde 'm onderscheppen. De bal ging richting de goal. Ik denk dat het een stuk miscommunicatie is. We zagen er niet goed uit, maar dat was bij alle doelpunten zo. Dat kan niet."

Van Peppen vervolgt: "Het is duidelijk dat we dat tegen Feyenoord niet moeten doen. Vanuit hun optiek valt alles goed, vanuit onze optiek moeten we kijken hoe we deze doelpunten weggeven. Of het nu geluk of pech is, ik denk dat het te maken heeft met de kwaliteiten van Feyenoord en wij niet doortastend genoeg verdedigen."